Letnia taca-pieczony łosoś
Letnia taca-pieczony łosoś to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Jeśli masz kilka bazylii, fasolę, fasolę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. 150 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Quinoa Cajun, Pieczony łosoś i letnia fasola szparagowa, Pieczony Kurczak Stroganoff, oraz Najładniejsza taca-pieczona cytrynowa podeszwa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 230C / 232° / gas 8.
Do połowy napełnij duży rondel zimną wodą i dodaj niewielką szczyptę soli.
Umieścić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Meanwhile4Młode ziemniaki dobrze szorować za pomocą płuczki, następnie na desce do krojenia pokroić na pół większe, pozostawiając mniejsze w całości.
Wytnij końcówki z fasoli biegacza, aż pokroić w kawałku ciągłym, który biegnie długość fasoli.
Pociągnij strugany bit i obrać go na długość fasoli po obu stronach każdej z nich, a następnie pokroić pod kątem na kawałki 5 cm.
Przyciąć łodygi-końce z zielonej i francuskiej fasoli, jeśli używasz, Ale zostawić wispy końcówki na, a następnie pokroić fasolę pod kątem na kawałki 3cm.
Po zagotowaniu ostrożnie wrzucić ziemniaki do wody łyżką szczelinową, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować przez około 10 do 12 minut (w zależności od wielkości ziemniaków) lub do momentu, aż będą prawie gotowe.Tymczasem
Jeśli twój groszek nadal jest w strąkach, podaj go teraz.1
Gdy czas się na ziemniaki, ostrożnie dodać wszystkie fasolę na patelni i gotować przez kolejne 4 minuty.1
Odcedzić ziemniaki i fasolę nad zlewem do durszlaka i suszyć na parę minut, a następnie przechylić na tacy do pieczenia 25 cm x 35 cm.1
Rozsypać groszek, kropkę na maśle i skropić 1 łyżką oliwy z oliwek.1
Skórkę z obu cytryn zetrzyj na desce do krojenia za pomocą mikropłytki, a następnie rozetrzyj na tacy.1
Przeciąć cytryny na pół.1
Wyciśnij sok z łososia i warzyw, używając palców, aby złapać pestki.1
Następnie lekko doprawić solą i pieprzem, wymieszać na ciepło tak, aby smaki się wchłonęły.1
Wybierz liście bazylii, odrzucając łodygi, a następnie z grubsza posiekaj je koprem lub koperkiem. 1
Połowę ziół rozsypać na tacy.1
Ostrożnie Oceń filety z łososia lekko po stronie skóry.2
Każdy filet natrzyj odrobiną soli, pieprzu i oliwy z oliwek, nadziej pozostałe zioła i połóż na ziemniakach i fasoli, a następnie umyj ręce.2
Piec w gorącym piekarniku przez 10 do 15 minut, w zależności od dokładnego rozmiaru i grubości filetów, lub do momentu, gdy łosoś zostanie ugotowany, a warzywa będą miękkie.2
Podziel talerze za pomocą plasterka ryby, a następnie skropić sokami do gotowania z dna tacy i podawać.Wskazówka: jest to jedno z tych wspaniałych dań, które naprawdę możesz zrobić samodzielnie, używając niezależnie od tego, jakie warzywa są w sezonie, szczególnie przyjemne z bób, szparagami lub małymi pomidorkami koktajlowymi. Pyszne podawane z dodatkiem jogurtu lub majonezu czosnkowego.Tip
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.