Lepkie tarty toffi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać lepkie tarty toffi spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 1220 kalorii, 14g białka, oraz 66 g tłuszczu. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga masła, mąki, masła i ekstraktu z wanilii. 126 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak ogromne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Absolutnie Grzeszne! Lepki Budyń Toffi Z Sosem Pekan Toffi, Lepki budyń toffi z sosem Port toffi, oraz Lepki Budyń Toffi.
Instrukcje
Do nadzienia włóż posiekane daktyle i mleko na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, a następnie odstawić na 30 min.
Aby zrobić ciasto, umieścić masło i mąkę w maszynce i whizz drobne okruchy. Puls w cukrze.
Wanilię i żółtko wymieszać z 1 łyżką wody, a następnie wsypać w trakcie zawijania, aby połączyć ciasto. Jeśli się nie połączy, spryskaj więcej wody.
Rozwałkować ciasto na lekko posmarowanej mąką powierzchni, aby wyłożyć 6 pojedynczych głębokich puszek z wysięgnikiem. Nakłuć DNA i schłodzić przez 20 minut.
Aby zrobić sos, roztopić wszystkie składniki razem, a następnie bąbelki przez 2-5 minut, aż sosy. Super.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C / wentylator
Linia każdy przypadek tart z pogniecionym pergaminem do pieczenia, dodać trochę fasoli do pieczenia i blind-piec przez 15 min.
Usuń papier i fasolę, i piec przez 5 minut więcej, aż do biszkoptu. Przyciąć krawędzie ciasta.
Łyżka 1 łyżki sosu do każdej tarty przypadku. Zmiksuj zarezerwowaną mieszankę daktyli z maserem ziemniaczanym, a następnie przełóż do miski z zmiękczonym masłem, wanilią, mąką, wodorowęglanem, migdałami, jajkami, cukrem i melasą.
Ubij razem z elektryczną trzepaczką, aż się połączą, a następnie podziel między skrzynie na tartę.
Zmniejszyć piekarnik do 160C / 140C / gas 3 i piec 15 min. Ochłodzić się trochę przed wyjściem.
Tarty podawać na ciepło z gałkami lodów waniliowych i skropić lepkim sosem toffi.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "