Lepki ryż z chińską kiełbasą i suszonymi przegrzebkami

Lepki ryż z chińską kiełbasą i suszonymi przegrzebkami
Przepis lepki ryż z chińską kiełbasą i suszonymi przegrzebkami może zaspokoić Chińskie pragnienie w około 7 godzin. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Ten przepis służy 8. Mieszanka cukru, średnio wytrawnego sherry, azjatyckiego oleju sezamowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać krótki ryż zbożowy, można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lepki ryż z chińską kiełbasą, Całe przepiórki z lepkim ryżem z chińską kiełbasą, oraz Lepkie kulki ryżowe z kiełbasą i suszonymi krewetkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przykryć ryż zimną wodą o 1 cal w misce i moczyć co najmniej 4 i do 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Po namoczeniu ryżu przez co najmniej 3 godziny, napełnić wok wystarczającą ilością wody, aby dolna krawędź parowca (nie stojak) odpoczywała w wodzie, a następnie doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Umieść przegrzebki i wino ryżowe w małej żaroodpornej misce. Umieść miskę z przegrzebkami w dolnej warstwie parowca i pary, przykrytej, do miękkości, około 2 godzin. (Uzupełnij wodę w razie potrzeby, aby utrzymać dolną krawędź parowca w wodzie, aby zapobiec przypaleniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino RyżoweWino Ryżowe
PrzegrzebkiPrzegrzebki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Gdy przegrzebki gotowane na parze przez prawie 1 godzinę, dolna i boczna linia górnej warstwy parowca z kilkoma warstwami gazy, a następnie ustawić poziom na parowiec w woku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Ryż odcedzić na sicie i dobrze spłukać pod zimną bieżącą wodą, a następnie rozprowadzić ryż w równej warstwie nad gazą w parowniku (gaza nie powinna wisieć nad krawędzią parowca) i parą, przykrytą, posypując ryż kilkoma kroplami wody od czasu do czasu, 1 godzinę. (Uzupełnij wodę w razie potrzeby, aby utrzymać dolną krawędź parowca w wodzie, aby zapobiec przypaleniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
6
Tymczasem grzyby moczyć w 2 filiżankach wrzącej gorącej wody w misce (woda powinna pokrywać grzyby), odwracając grzyby od czasu do czasu, aż zmiękną, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Wyciąć i wyrzucić łodygi z grzybów, następnie wycisnąć nadmiar płynu z kapsli do miski i cienko pokroić kapsle. Rezerwa 1/2 szklanki płynu do namaczania grzybów i wyrzucić resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Usuń górną warstwę parowca z woka i przenieś ryż z gazy na talerz. Gdy ryż ostygnie, lekko zwilż ręce i rozbij duże grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Używając szczypiec, Usuń miskę zawierającą przegrzebki z dolnego poziomu parowca. Rezerwa wody w woku.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
10
Rezerwa przegrzebek-moczenie cieczy i rozdrobnić przegrzebki do "nici" z widelcem lub palcami, odrzucając twarde mięśnie na boku (mięsień pozostanie solidny, ale mięso przegrzebek będzie rozdrabniać łatwo).
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
MięsoMięso
11
Doprowadzić wodę w woku do wrzenia, a następnie ułożyć kiełbaski na żaroodpornym talerzu i parować w parowarze, przykrytym, 5 minut. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, połówki kiełbasy wzdłuż, a następnie pokroić po przekątnej na 1/4-cala-grube plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Pokroić szalotki w 1/4-cala grubości plastry, utrzymując jasnozielone i białe części oddzielone od ciemnozielonych części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
13
Wymieszaj sos ostrygowy, sos sojowy, cukier i sól w misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
14
Wylać wodę z woka i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
15
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje w ciągu 1 do 2 sekund od kontaktu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
16
Wlać olej z orzeszków ziemnych po stronie woka, a następnie zawirować olej, przechylając wok, aby pokryć boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ArachidowyOlej Arachidowy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
17
Dodać grzyby i jasnozielone i białe części szalotki i smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Zielona CebulaZielona Cebula
18
Dodać kiełbasę i przegrzebki i Stir-smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KiełbasaKiełbasa
19
Dodać ryż i smażyć, rozbijając wszelkie grudki, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
20
Dodaj przegrzebek-i grzyby moczenie płynów wraz z mieszaniną sos ostrygowy i stir-smażyć, aż ryż jest dobrze powlekane i gorące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
GrzybyGrzyby
PrzegrzebkiPrzegrzebki
RyżRyż
21
Dodać olej sezamowy, następnie dodać pieprz i pozostałe zieleniny scallion i Stir-smażyć, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Olej SezamowyOlej Sezamowy
PieprzPieprz

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
Po prostu zachowując aromaty i smaki, które zostały dostarczone z winegrape, LangeTwins Chenin Blanc jest żywym wyrazem odmiany. Ostre nuty jabłka Granny Smith łączą się z nutą tartej gruszki, aby stworzyć jasne i orzeźwiające wino, którym można się cieszyć samodzielnie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn