Lemony Halibut szaszłyki z Charmoulan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Na 5,87 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, miętowy sos jogurtowy, filety z halibuta i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Spróbuj Halibut z Charmoulą, Chrupiący Halibut z sosem cytrynowo-bazyliowym, oraz Szaszłyki Z Kurczaka Marynowane Cytrynowo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na małej patelni, toast nasiona kminku na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Przenieś do młynka do przypraw, aby ostygł, a następnie zmiel.
3
W robocie kuchennym lub za pomocą dużej zaprawy i tłuczku drobno posiekaj czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Dodać kolendrę i pietruszkę i drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
5
Dodać mielony kminek, papryka, cayenne, sól i oliwa z oliwek i wymieszać tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek Mielony
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Uncje Płynu świeżej Wody
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Wlać 6 łyżek charmouli do dużej miski na marynatę halibuta; przenieść pozostałą charmoulę do średniej miski i wymieszać z sokiem z cytryny i octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania Wkładki
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Halibut
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Zapal grill lub rozgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Dodaj halibuta do charmoula w dużej misce i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Halibut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Plastry cytryny pokroić na pół. Nawlecz halibuta, liście laurowe i kawałki cytryny na 10 długich bambusowych szaszłykach, zmieniając składniki, zaczynając i kończąc na rybie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Halibut
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
10
Posmaruj ruszt olejem. Szaszłyki doprawić solą. Grill na średnio gorącym ogniu lub broil, obracając od czasu do czasu, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 8 do 11 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
11
Przełóż szaszłyki na talerz i podaj od razu, z dodatkową charmoulą, kalifornijską Harissą i miętowym sosem jogurtowym.
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.