Lemoniada Truskawkowo-Bazyliowa
Lemoniada truskawkowo-Bazyliowa to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie napój. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 160 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Dzień Matki. Mieszanka liści bazylii, truskawek, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 143 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Lemoniada Truskawkowo-Bazyliowa, Lemoniada Truskawkowo-Bazyliowa, oraz Lemoniada Truskawkowo-Bazyliowa.
Instrukcje
Przecier truskawki z około 2 uncji soku z cytryny w blenderze na dużej prędkości, aż gładka, o 1 minutę. Przecedzić przecieru przez drobną siatką sitko do dzbana lub duży słoik mason.
Dodaj pozostały sok z cytryny, syrop cukrowy, wodę, plastry cytryny i liście bazylii. Delikatnie mieszaj do momentu włączenia. Przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę przed podaniem.