Lemon Semifreddo z sałatką z pomarańczy i Mango
Lemon Semifreddo z pomarańczą i sałatką z Mango może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 635 kalorii, 9g białka, oraz 42g tłuszczu. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 35 minut. Jeśli masz liście mięty, pomarańcze, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Spróbuj Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone), Makaroniki orzechowo-migdałowe z pomarańczą Semifreddo, oraz Lemon Semifreddo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć patelnię z folią. Pamiętaj, aby pozostawić dużo plastiku na krawędziach,aby można je było złożyć, aby pokryć górę.
Umieść migdały na dnie przygotowanej patelni w równomiernej warstwie (to ostatecznie stanie się górą, więc spraw, aby wyglądało ładnie!). Rezerwa.
Ubij śmietanę trzepaczką lub elektrycznym trzepaczem, aż uformuje średnie szczyty. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Doprowadzić rondel z około 1 cala wody do wrzenia, na małym ogniu. W metalowej misce miksera stojącego połącz 1 1/4 szklanki cukru, żółtka, sok z cytryny i skórkę oraz szczyptę soli.
Trzepaczka do połączenia.
Umieść metalową miskę na rondlu i zmniejsz ogień pod rondlem, aby woda była tylko na wolnym ogniu.
Ubijaj mieszaninę jajek, aż stanie się bardzo lekka i puszysta, zajmie to około 4 do 5 minut. Dla polisy ubezpieczeniowej można wziąć temperaturę tej mieszanki. Powinno być około 165 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu.
Umieść miskę miksera na mikserze i ubijaj z mocowaniem trzepaczki, aż mieszanina podwoi się w objętości, a dno miski jest chłodne po dotknięciu.
Złóż zarezerwowaną bitą śmietanę w krokach. Zrób to delikatnie, ale szybko. Gdy jest to jednorodna mieszanina, wlej ją do przygotowanej patelni bochenkowej. Złożyć plastik na górze i przenieść do zamrażarki. Zamrozić co najmniej 4 do 5 godzin, ale można to zrobić na noc lub do kilku dni wcześniej.
Połącz pomarańcze, mango, miętę i pozostałą 1 łyżkę cukru w małej misce.
Pozostawić mieszaninę maceratować przez około 1 godzinę przed podaniem.
Wyjmij patelnię z zamrażarki i otwórz plastik. Przekręć półfabrykat z patelni do półmiska i wyjmij plastik. Gorącym nożem pokroić semifreddo na 1-calowe plastry i udekorować sałatką z pomarańczy / mango.