Lemon Panko Crusted Salmon
Lemon Panko Crusted łosoś może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 342 kalorie, 28g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, pietruszkę, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Spróbuj Panko-crusted Salmon, Dijon i Panko-Crusted Salmon, oraz Chrupiące Panko i ziołowy łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
W misce połącz bułkę tartą panko, parmezan, pieprz cytrynowy, tymianek, natkę pietruszki, czosnek granulowany i skórkę cytrynową. Ułóż łososia na przygotowanej blasze do pieczenia i posmaruj roztopionym masłem.
Posypać równomiernie bułką tartą filety z łososia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż łosoś łatwo płatki widelcem, 20 do 25 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.