Lekkie i kremowe Enchiladas z kurczaka
Lekkie i kremowe enchilady z kurczaka mogą być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 2,78 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 546 kalorii, 28g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz tortille z mąki, pomidory, skondensowany krem z kurczaka bez tłuszczu w 98% i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Aby wykorzystać niskotłuszczową kwaśną śmietanę, możesz podążać za tym daniem głównym z Angel Food Cake jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Light Chicken Enchiladas, Lekki i kremowy cytrynowy makaron z kurczakiem, oraz Kremowe Enchiladas Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Spray 13x9-cala (3-quart) szklane naczynie do pieczenia z gotowania sprayu. W średniej misce wymieszaj śmietanę, jogurt, zupę i chiles.
Łyżka około 3 łyżki śmietany mieszaniny dół środka każdej tortilli. Rezerwa 1/4 szklanki sera; posypać tortille z pozostałym serem, kurczaka i cebuli.
Zwinąć; umieścić w naczyniu do pieczenia. Łyżka pozostałej mieszanki śmietany na tortille. Przykryć folią.
Piec 25 do 30 minut lub aż gorące i bąbelkowe.
Posypać 1/4 szklanki sera.
Piec odkryte 5 minut dłużej lub do rozpuszczenia sera.
Udekoruj rozdrobnioną sałatą i posiekanymi pomidorami.