Lazania-Style Pieczone Ziti
Pieczone Ziti w stylu lasagne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,23 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 68g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 1011 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sos do makaronu, ziti, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Lazania-style pieczone Ziti, Pieczona Lazania Ziti, oraz Ziti Lasagna.
Instrukcje
Ugotować ziti zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Piekarnik do 400 F.In duży garnek, na średnim ogniu, podgrzać olej.
Dodać cebulę, sól i pieprz. Przykryć i gotować, aż cebula zmięknie, 5 do 7 protokół.
Dodaj wołowinę, zwiększ ciepło do średniej wysokości i gotuj, aż nie pozostanie żaden ślad różu, 5 do 8 minut.
Odcedzić pozostałą ciecz.
Dodać czosnek i oregano (jeśli jest używany) i gotować przez 2 protokół.
Dodaj sos do makaronu i podgrzewaj przez 3 minuty.
Dodać ugotowany makaron i wrzucić do herbu.
Dodać parmezan, ricotta, i szpinak i wrzucić ponownie.
Rozprowadzić mieszaninę do 9-by-13-calowe naczynie do pieczenia lub poszczególnych ramekins i posypać mozzarellą.
Piec do rozpuszczenia mozzarelli, o 15 protokół.Wskazówka: jeśli wolisz, zastąp włoską kiełbasę na mieloną wołowinę i posiekane brokuły na spinach.To zamrażać: złożyć (ale nie piec) zapiekankę. Przykryć szczelnie dwiema warstwami folii aluminiowej. Przechowywać do 3 months.To podgrzać: rozmrozić przez noc w lodówce lub rozmrozić częściowo w kuchence mikrofalowej. Przykryć i podgrzać w piekarniku 350 F przez 1 godzinę. Odkryć i ciepła, aż mozzarella topnieje, o 10 minut więcej.