Lawendowo-Earl Grey Ciasto Czekoladowe Bez Mąki
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 755 kalorii, 13g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1312 fanów. Mieszanka ekstraktu z wanilii, granulowanego cukru, luźnych liści herbaty earl grey i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Earl Grey, Ciasto Czekoladowo-Earl Grey Pound, oraz Earl Grey Babeczki Z Cytryną Earl Grey Buttercream.
Instrukcje
Na ciasto: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. nasmaruj 10-calową patelnię sprężynową 1 łyżką masła i wyłóż patelnię folią.
Posypać 1 łyżeczką soli na dnie patelni.
Cukier wymieszać z 1 łyżką lawendy i 1 łyżeczką herbaty. Odstawić.
Połącz wrzącą wodę z pozostałymi 3 łyżkami lawendy i pozostałymi 3 łyżkami herbaty w płynnej miarce; strome przez 5 minut. Odcedź mieszaninę do średniej żaroodpornej miski, naciskając na ciała stałe, aby uwolnić płyn.
Dodać czekoladę i pozostałe 8 łyżek masła do mieszanki lawendowo-herbacianej i ustawić na podwójnym kotle (dno miski nie powinno dotykać gotującej się wody). Mieszaj nieprzerwanie, aż czekolada całkowicie się stopi i mieszanina będzie gładka i błyszcząca.
Zdjąć miskę z ognia i odstawić.
W dużej misce ubij żółtka i 3/4 szklanki cukru energicznie, aż mieszanina stanie się grubą, bladą pastą.
Dodaj kakao, wanilię i sól stołową i ubijaj do całkowitego włączenia.
Dodać około 1/4 szklanki ciepłej czekolady do mieszaniny żółtka i mieszać aż do całkowitego włączenia.
Ubić pozostałą czekoladę.
W dużej, czystej, suchej misce ubij białka i sól z mocowaniem trzepaczki na średniej prędkości, aż białka zaczną się spieniać, około 1 minuty. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i ubijaj białka, aż utworzą się miękkie szczyty, od 1 do 2 minut. Powoli dodawać pozostałą 1/2 szklanki cukru i dalej ubijać, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty.
Ubij około 1/3 bezy do ciasta czekoladowego, aż do całkowitego włączenia. Gumową szpatułką złóż pozostałą bezę.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię do pieczenia i posypać pozostałą 1 łyżeczką soli Maldon.
Piec, aż Góra zacznie pękać, a tester ciasta ma wilgotne okruchy przymocowane do niego po włożeniu, około 1 godziny.
Przenieś ciasto do regału chłodzącego. Schłodzić na patelni 10 minut, następnie usunąć formę sprężynową i całkowicie schłodzić, około 1 godziny. Cukier kofeinowy przesiać na ostudzone ciasto i w razie potrzeby posypać lawendą i solą.