Lauren ' s Apple Cider pieczony indyk

Lauren ' s Apple Cider pieczony indyk
Lauren ' s Apple Cider Roast Turkey może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 62g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 18. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz indyka, wodę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczony indyk z glazurą jabłkowo-jabłkową, Pieczony indyk z sosem jabłkowym, oraz Pieczony indyk z jabłkami, cebulą, smażonymi liśćmi szałwii i sosem jabłkowym.

Instrukcje

1
Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Wymieszaj wodę, cydr jabłkowy, sól koszerną i cukier w dużym garnku lub 5-galonowym wiadrze spożywczym, mieszając, aby rozpuścić sól i cukier. Zanurzyć indyka w solance, przykryć pojemnik i umieścić w lodówce, 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
SólSól
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć indyka z solanki i wyrzucić zużytą solankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SolankaSolanka
5
Indyka od strony piersi ułożyć na patelni; indyka poklepać i osuszyć ręcznikami papierowymi. Rozluźnij skórę indyka na piersi i udach palcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Wymieszaj oliwę z oliwek, tymianek i przyprawę do drobiu w małej misce. Natrzyj przyprawiony olej na indyka i pod luźną skórą. Obłożyć indyka luźno folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cała TurcjaCała Turcja
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Piecz w nagrzanym piekarniku, aż natychmiast odczytać termometr mięsa włożony w najgrubszą część uda, nie dotykając kości, czyta 165 do 175 stopni F (75 do 80 stopni C), 4 do 4 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjmij namiot foliowy około 45 minut przed końcem czasu pieczenia, aby skóra stała się brązowa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Niech Turcja odpocznie 30 do 45 minut przed rzeźbieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia19
Magazyn