Latki z ziemniaków i topinamburu Yukon Gold z majonezem jabłkowo-chrzanowym i Taramasalatą

Przepis Yukon Gold Potato and Jerusalem Artichoke Latkes z majonezem jabłkowo-chrzanowym i Taramasalatanem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Jeśli masz taramasalatan jest Grecki karp ikra majonez, cebula, majonez, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Herbed Yukon Gold Potato Latkes, Zapiekanka ziemniaczana Yukon Gold z chrzanem, Gruyere i słodką cebulą, oraz Karczoch-yukon Gold potato Gratin.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać chrzan, sos jabłkowy, ocet, musztardę i majonez. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: sos może być wykonane i przechowywane, w hermetycznym pojemniku w lodówce, do 3 dni.
Wyłożyć dużą miskę czystą ściereczką lub ręcznikiem kuchennym bez włókien.
Pracując partiami, użyj większej strony tarki pudełkowej lub robota kuchennego wyposażonego w przystawkę do tarki, aby grubo zetrzeć ziemniaki, topinambur i cebulę. Gdy są starte, przenieś warzywa do wyłożonej ręcznikiem miski. Zbierz rogi ręcznika i wykręć jak najwięcej nadmiaru płynu z warzyw.
Wyciśnięte warzywa przełożyć do suchej miski.
Dodać jajko i natkę pietruszki i wymieszać do połączenia. Mieszając mieszaninę, stopniowo dodawać mąkę, dobrze mieszając, aby włączyć.
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
W dużej patelni sauté na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać 1/4 cala oleju, aż gorące, ale nie palenie. Przetestuj ciasto latke, smażąc niewielką ilość ciasta w gorącym oleju - powinno trzymać się razem i nie rozpadać się po odwróceniu. Jeśli to konieczne, dodaj dodatkową mąkę, 1 łyżkę na raz,ale staraj się dodać jak najmniej mąki, aby utworzyć lekkie placki.
Pracując partiami, Wrzuć 2 łyżki stołowe ciasta do gorącego oleju i użyj tylnej części łyżki, aby wcisnąć ciasto do naleśników o średnicy 1 1/2 cala. Doprawić solą i pieprzem i smażyć na złoty kolor, o 2 protokół. Flip latkes i kontynuować smażenie aż złoty kolor, o 2 protokół. Po zakończeniu gotowania przenieś latkes na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia.
Ułóż latki na dużym talerzu lub półmisku i górną połowę z majonezem jabłkowo-chrzanowym, a połowę z taramasalata.
Posypać mielonym szczypiorkiem i podawać natychmiast.