Latki z ziemniaków i topinamburu Yukon Gold z majonezem jabłkowo-chrzanowym i Taramasalatą

Latki z ziemniaków i topinamburu Yukon Gold z majonezem jabłkowo-chrzanowym i Taramasalatą
Przepis Yukon Gold Potato and Jerusalem Artichoke Latkes z majonezem jabłkowo-chrzanowym i Taramasalatanem jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Jeśli masz taramasalatan jest Grecki karp ikra majonez, cebula, majonez, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Herbed Yukon Gold Potato Latkes, Zapiekanka ziemniaczana Yukon Gold z chrzanem, Gruyere i słodką cebulą, oraz Karczoch-yukon Gold potato Gratin.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszać chrzan, sos jabłkowy, ocet, musztardę i majonez. Doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: sos może być wykonane i przechowywane, w hermetycznym pojemniku w lodówce, do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Wyłożyć dużą miskę czystą ściereczką lub ręcznikiem kuchennym bez włókien.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Pracując partiami, użyj większej strony tarki pudełkowej lub robota kuchennego wyposażonego w przystawkę do tarki, aby grubo zetrzeć ziemniaki, topinambur i cebulę. Gdy są starte, przenieś warzywa do wyłożonej ręcznikiem miski. Zbierz rogi ręcznika i wykręć jak najwięcej nadmiaru płynu z warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
TarkaTarka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wyciśnięte warzywa przełożyć do suchej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
4
Dodać jajko i natkę pietruszki i wymieszać do połączenia. Mieszając mieszaninę, stopniowo dodawać mąkę, dobrze mieszając, aby włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
W dużej patelni sauté na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać 1/4 cala oleju, aż gorące, ale nie palenie. Przetestuj ciasto latke, smażąc niewielką ilość ciasta w gorącym oleju - powinno trzymać się razem i nie rozpadać się po odwróceniu. Jeśli to konieczne, dodaj dodatkową mąkę, 1 łyżkę na raz,ale staraj się dodać jak najmniej mąki, aby utworzyć lekkie placki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Pracując partiami, Wrzuć 2 łyżki stołowe ciasta do gorącego oleju i użyj tylnej części łyżki, aby wcisnąć ciasto do naleśników o średnicy 1 1/2 cala. Doprawić solą i pieprzem i smażyć na złoty kolor, o 2 protokół. Flip latkes i kontynuować smażenie aż złoty kolor, o 2 protokół. Po zakończeniu gotowania przenieś latkes na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1
Ułóż latki na dużym talerzu lub półmisku i górną połowę z majonezem jabłkowo-chrzanowym, a połowę z taramasalata.
Składniki, których będziesz potrzebować
TaramasalataTaramasalata
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
2
Posypać mielonym szczypiorkiem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia3
Magazyn