Lasagne ze szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 27g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.34 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, jajko, szalotki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Spróbuj Lasagne Dip Ze Szpinakiem, Lasagne Ze Szpinakiem, oraz Lasagne Ze Szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 191°. w dużej patelni sauté na średnim ogniu, rozgrzać olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
2
Dodać cebulę i czosnek; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cebula
3
Dodaj 1 filiżanka bulionu; przykryć i zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, aż cebula będzie miękka, 20 protokół. Rezerwa 1/2 szklanki płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Stado
4
Dodaj szalotki, oregano, sól i pieprz do mieszanki cebuli; zwiększyć ciepło do medium i gotować, mieszając, aż płyn odparuje, 20 protokół. Makaron gotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu; odcedzić i osuszyć. Szpinak ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu; odcedzić, wycisnąć do sucha i doprawić solą i pieprzem. W małym rondlu na średnim ogniu rozpuść masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Zielona Cebula
Makarony
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Szpinak
Masło
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Dodać mąkę; mieszać, aż zasmażka będzie brązowa, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
6
Dodaj pozostałą 1/2 bulionu szklanki do reserved liquid; ubijaj do zasmażki, aż będzie gęsta, 5 minut. W misce ubić jajko, wymieszać z ricottą i skórką. Zalać patelnię 9" x 13" sprayem do gotowania; rozprowadzić połowę mieszanki bulionu na dnie. Wyłóż patelnię z 3 makaronem; warstwa na połowie mieszanek cebuli i ricotty, połowie szpinaku i 1/3 szklanki parmezanu. Powtórz warstwę z 3 makaronem, pozostałymi mieszankami cebuli i ricotty oraz szpinakiem i 1/3 szklanki parmezanu. Wymieszać z pozostałymi 3 makaronami, połową mieszanki zasmażki i 1/3 szklanki tartego parmezanu. Przykryć folią; piec do jasnobrązowego, 50 minut. Zmniejszyć ogień do 163°; usunąć folię i piec 15 minut więcej.