Lasagne Z Cukinią Bez Makaronu
No-Noodle cukinia Lasagnan jest bezglutenowe i pierwotne przepis z 15 porcjami. To danie główne ma 276 kalorii, 21g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5650 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka grzybów, wina, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Lasagne Z Cukinią Bez Makaronu, Lasagne Z Cukinią Bez Makaronu, oraz Lasagne z cukinią bez makaronu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Nasmaruj głęboką patelnię do pieczenia 9x13 cali.
Cukinię pokroić wzdłuż na bardzo cienkie plasterki.
Plastry posypać lekko solą; odstawić do odsączenia w durszlaku.
Aby przygotować sos mięsny, gotować i mieszać mieloną wołowinę i czarny pieprz na dużej patelni na średnim ogniu przez 5 protokół.
Dodać zieloną paprykę i cebulę; gotować i mieszać, aż mięso nie będzie już różowe. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, sosem pomidorowym, winem, bazylią i oregano, dodając niewielką ilość gorącej wody, jeśli sos jest zbyt gęsty. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować sos na wolnym ogniu przez około 20 minut, często mieszając.
W międzyczasie wymieszaj jajko, ricottę i pietruszkę razem w misce, aż dobrze się połączą.
Aby zebrać lasagne, rozprowadzić 1/2 sosu mięsnego na dnie przygotowanej patelni. Następnie warstwa 1/2 plastry cukinii, 1/2 mieszanki ricotta, cały szpinak, a następnie wszystkie grzyby, następnie 1/2 ser mozzarella. Powtórz, nakładając pozostały sos mięsny, plastry cukinii, mieszankę ricotty i mozzarellę.
Na wierzch równomiernie rozprowadzić parmezan; przykryć folią.
Usuń folię; podnieść temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C) i piec dodatkowe 15 minut.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale]()
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.