Lady Linda ' s Delightful Shrimp and Scallop Stir-Fry
Lady Linda ' s Delightful Shrimp and Scallop Stir-Fry is a bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. Na 6,05 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 34 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka sosu rybnego, oleju roślinnego, bulionu z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Shrimp Stir Fry Freezer Pack, Thai Shrimp Stir Fry z cukinią, oraz Szybkie 10 Minut Krewetki Teriyaki Stir-Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić przegrzebki z imbirem, płatki czerwonej papryki, przyprawy do owoców morza, sos rybny, i 1 łyżka skrobi kukurydzianej w misce. Przykryć i marynować 30 minut.
Podgrzać połowę oleju w woku na dużym ogniu. Wymieszać czosnek i gotować, aż zacznie brązowieć, o 30 sekund. Wymieszać w marynowanych przegrzebki, i gotować, aż nie są już przezroczyste w centrum, o 3 protokół. Rozpuścić pozostałą 1 łyżkę skrobi kukurydzianej w bulionie z kurczaka.
Wlać do woka i mieszać, aż zgęstnieje.
Dobrze oczyścić wok i podgrzać pozostały olej na dużym ogniu; wymieszać cebulę, grzyby, cukinię, żółtą dynię i marchewkę. Gotować i mieszać, aż warzywa będą miękkie, o 5 protokół. Mieszać w krewetki, zielony pieprz, i przegrzebek mieszaniny. Wymieszać do nagrzania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio