Kwitnąca cebula i sos do maczania
Kwitnąca cebula i sos do zanurzania może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 432 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest takie wspaniałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kwitnąca cebula i sos do maczania, Kwitnąca Cebula, oraz Pieczona Kwitnąca Cebula.
Instrukcje
Aby sos: w średniej misce połączyć majonez, ketchup, chrzan, 1/3 łyżeczki papryki, 1/4 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki oregano, szczyptę mielonego czarnego pieprzu i pieprzu cayenne; dobrze wymieszać. SOS przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego.
Aby ciasto: w średniej misce, ubić jajko i dodać mleko. W osobnej misce połączyć mąkę, sól, pieprz cayenne, papryka, mielony czarny pieprz, oregano, tymianek i kminek; wymieszać.
Aby pokroić cebulę: pokroić 1 cal od góry i dołu cebuli i usunąć papierową skórę. Użyj cienkiego noża, aby wyciąć rdzeń o średnicy 1 cala ze środka cebuli. Teraz użyj bardzo ostrego, dużego noża, aby pokroić cebulę kilka razy w dół, aby utworzyć "płatki": pierwszy pokrój przez środek cebuli do około trzech czwartych drogi w dół. Cebulę obrócić o 90 stopni i ponownie pokroić w X w poprzek pierwszego plastra. Kroić sekcje na pół, bardzo ostrożnie, aż cebula zostanie przecięta 16 razy. Nie przycinaj na dno cebuli. (Ostatnie 8 plastrów będzie trudne, bądź ostrożny).
Rozłóż "płatki" cebuli. Aby utrzymać je osobno, można zanurzyć cebulę w wrzącej wodzie na 1 minutę, a następnie w zimnej wodzie.
Cebulę zanurzyć w mieszaninie mlecznej, a następnie obficie pokryć mieszanką mąki. Ponownie oddziel płatki i posyp je suchą powłoką. Po upewnieniu się, że cebula jest dobrze pokryta, zanurz ją z powrotem w mokrej mieszance i ponownie w suchej powłoce. To podwójne zanurzanie zapewnia dobrze pokrytą cebulę, ponieważ część powłoki zmywa się podczas smażenia cebuli.
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub głębokim garnku do 350 stopni F (175 stopni C). Upewnij się, że używasz wystarczająco dużo oleju, aby całkowicie pokryć cebulę, gdy frytki.
Smażyć cebulę z prawej strony na oleju przez 10 minut lub aż zmieni kolor na brązowy. Gdy cebula zbrązowieje, wyjmij ją z oleju i pozwól jej osuszyć na stojaku lub ręcznikach papierowych. Otwórz cebulę szerzej od środka, aby na środku umieścić małe naczynie z sosem do zanurzania.