Kwiat pomarańczy-ciasto sezamowe z brzoskwiniami
Kwiat pomarańczy-ciasto sezamowe z brzoskwiniami może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 501 kalorii, 9g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cukru, sody oczyszczonej, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto Sezamowe Z Kwiatem Pomarańczy, Tarta Figowo-Sezamowa Z Bitą Śmietaną Z Kwiatu Pomarańczy, oraz Ciasto Z Kwiatem Pomarańczy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do polewy: nasiona sezamu impulsowego, cukier, mąka,masło, skórka pomarańczowa i sól w robocie kuchennym do kruchego; rezerwy.
Dla ciasta: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj patelnię Bundt sprayem do pieczenia.
Beat masło i cukier na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól połączyć w średniej misce. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech partiach, na przemian ze śmietaną. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką.
Dodaj wodę z kwiatu pomarańczy i wanilię i ubijaj, aby połączyć.
Połowę polewy posypać przygotowaną patelnią. Zeskrobać połowę ciasta nad polewą.
Posypać ciasto pozostałą polewą; wcisnąć delikatnie w ciasto opuszkami palców. Zeskrobać pozostałe ciasto nad polewą.
Piec, aż ciasto tester wstawiony w środku ciasta wychodzi czysty, 50 do 60 minut.
Przenieść ciasto do regału chłodzącego i ostudzić na patelni 15 minut, a następnie skręcić bezpośrednio na stojaku i ostudzić całkowicie, około 1 godziny.
Połącz brzoskwinie, cukier i sól w dużym rondlu o ciężkim dnie. Gotować, mieszając, aż brzoskwinie będą miękkie i syropowe, 20 do 30 minut. Wymieszać wanilią.
Podawać ciasto z brzoskwiniami w temperaturze pokojowej.