Kwiat pomarańczy-ciasto sezamowe z brzoskwiniami

Kwiat pomarańczy-ciasto sezamowe z brzoskwiniami
Kwiat pomarańczy-ciasto sezamowe z brzoskwiniami może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 501 kalorii, 9g białka, oraz 32G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 48 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cukru, sody oczyszczonej, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto Sezamowe Z Kwiatem Pomarańczy, Tarta Figowo-Sezamowa Z Bitą Śmietaną Z Kwiatu Pomarańczy, oraz Ciasto Z Kwiatem Pomarańczy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do polewy: nasiona sezamu impulsowego, cukier, mąka,masło, skórka pomarańczowa i sól w robocie kuchennym do kruchego; rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Dla ciasta: wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj patelnię Bundt sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Beat masło i cukier na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(Keebler)(Keebler)
5
Mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól połączyć w średniej misce. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech partiach, na przemian ze śmietaną. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj wodę z kwiatu pomarańczy i wanilię i ubijaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)1 łyżka Wody Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
7
Połowę polewy posypać przygotowaną patelnią. Zeskrobać połowę ciasta nad polewą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Posypać ciasto pozostałą polewą; wcisnąć delikatnie w ciasto opuszkami palców. Zeskrobać pozostałe ciasto nad polewą.
9
Piec, aż ciasto tester wstawiony w środku ciasta wychodzi czysty, 50 do 60 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Przenieść ciasto do regału chłodzącego i ostudzić na patelni 15 minut, a następnie skręcić bezpośrednio na stojaku i ostudzić całkowicie, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Połącz brzoskwinie, cukier i sól w dużym rondlu o ciężkim dnie. Gotować, mieszając, aż brzoskwinie będą miękkie i syropowe, 20 do 30 minut. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I PosiekaneDojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Podawać ciasto z brzoskwiniami w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I PosiekaneDojrzałe Białe Brzoskwinie, Obrane, Wypestkowane I Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia7
Magazyn