Kwaśna Śmietana Bezmięsne Enchiladas
Bezmięsne Enchiladas z kwaśną śmietaną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 506 kalorii, 15g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i podnieś posiekaną zieloną cebulę, tortille kukurydziane, mielony kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kwaśna Śmietana Enchiladas, Kwaśna Śmietana Enchiladas, oraz Sour Cream Chicken Enchiladas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wymieszać śmietanę, zielona cebula 1 szklanki startego cheddar, kminek, i pieprz cayenne.
Rozgrzać olej rzepakowy na patelni na średnim ogniu.
Podgrzej SOS enchilada na oddzielnej patelni lub rondlu. Używając szczypiec, smaż tortille pojedynczo, tylko przez około pięć do dziesięciu sekund na stronę (nie pozwól, aby chrupiące).
Wyjąć z oleju, a następnie wsadzić tortillę w sosie enchilada.
Ułóż tortillę na talerzu, a następnie łyżkę dobrych dwóch lub trzech łyżek mieszanki kwaśnej śmietany w środku.
Zwiń tortillę, a następnie umieść twarzą w dół na patelni do pieczenia 9 x 13 cali. Powtórz z pozostałymi tortillami i mieszaniną śmietany.
Przykryć naczynie pozostałym serem, a następnie piec przez 15 do 20 minut, aż bąbelki.
Na każdą porcję ułożyć łyżkę kwaśnej śmietany, następnie posypać pokrojoną w plasterki zieloną cebulą.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."