Kwadraty z masłem orzechowym i migdałami
Almond Peanut Butter Squares to przepis na danie bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie z laktoowowegetarianizmem, zawierający 72 porcje. Ten dodatek ma 75 kalorii , 2 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 16 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 20 minut . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga nieblanszowanych migdałów, ekstraktu waniliowego, cukru i miodu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 28% , co jest raczej słabym wynikiem. Wypróbuj Almond Butter and Chocolate Squares , No Oven Peanut Butter Squares i Almond Lime Squares, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wyłóż folią aluminiową kwadratową formę o wymiarach 9 cali; posmaruj ją masłem i odstaw.
Posmaruj masłem boki ciężkiego rondla; dodaj cukier, miód i syrop kukurydziany. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotuj, bez mieszania, przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia i od razu dodać masło orzechowe, wanilię i migdały.
Wlać do przygotowanej patelni.
Pozostawić w temperaturze pokojowej do całkowitego ostygnięcia.
Pokrój w kwadraty. Zawiń pojedynczo kawałki w folię, folię aluminiową lub papier woskowany; skręć końce.