Kwadraty Konika Polnego
Kwadraty konika polnego mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 72 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 98 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać ekstrakt z mięty pieprzowej, crème de menthe, sól i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 8%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Kwadraty Konika Polnego, Mrożone Kwadraty Konika Polnego, oraz Placki Deserowe Konik Polny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Lekko posmaruj 13-przez 9-calową patelnię do pieczenia i linię z 2 krzyżującymi się arkuszami folii, pozostawiając 2-calowy zwis ze wszystkich stron. Folia maślana.
Roztopić masło i czekoladę z brązowym cukrem w 3-quart ciężki rondel na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gładka.
Ubić jajka i wanilię do połączenia.
Ubij mąkę, kakao i sól, aż się połączą.
Rozprowadzić ciasto równomiernie w patelni do pieczenia i piec, aż zestaw i Drewniany pick wstawiony w centrum wychodzi z wilgotnych okruchów przylegających, o 20 protokół. Całkowicie schłodzić na patelni na stojaku, około 1 1/2 godziny.
Doprowadzić śmietanę na wolnym ogniu w rondlu 2-do 3-quart i zdjąć z ognia.
Wlać białą czekoladę do miseczki.
Odstawić na 1 minutę, a następnie ubijać, aż będzie gładka. Wymieszać z crème de menthe i ekstrakt i schłodzić, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż gęsty, około 1 godziny.
Doprowadzić śmietanę na wolnym ogniu w rondlu 2-do 3-quart i zdjąć z ognia.
Wlać słodko-gorzką czekoladę do miseczki.
Odstawić na 1 minutę, a następnie ubijać, aż będzie gładka. Schłodzić, przykryć, mieszając od czasu do czasu, aż będzie gęsty, około 30 minut.
Rozprowadzić ganache miętowy na wierzchu schłodzonego brownie cienką, równą warstwą za pomocą przesuniętej szpatułki, a następnie schłodzić, aż będzie jędrny, ale nadal lekko lepki, około 30 minut.
Rozprowadzić czekoladowy ganache na mięcie i schłodzić do jędrności, około 2 godzin.
Wyciągnij deser z patelni za pomocą zwisu foliowego. Uruchom ciężki nóż pod gorącą wodą i wytrzyj do sucha, a następnie przyciąć krawędzie deseru (1/4 cala z każdej strony).
Deser pokroić w kwadraty i obrać z folii.
* Kwadraty przechowywać, warstwowe między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, schłodzone w hermetycznym pojemniku 3 tygodnie.* Do tego przepisu polecamy niesłodzone kakao Droste i słodko-gorzką czekoladę Lindt.