Kwadraty eklerkowe z czekoladą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc wypróbuj kwadraciki z czekoladą i eklerkami. Jedna porcja zawiera 227 kalorii , 3 g białka i 8 g tłuszczu . Za 73 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 16 osób. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Udaj się do sklepu i kup budyń o smaku waniliowym jell-o®, wafle waniliowe, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 15 minut . Świetnie sprawdza się jako przystawka. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Wypróbuj kwadraty z masłem migdałowym i czekoladą , kwadraty z ciasta francuskiego z czekoladą i kwadraty z żurawiną i białą czekoladą z ryżowymi chrupkami .
Instrukcje
W dużej misce ubijaj mleko z mieszanką budyniową przez 2 minuty.
Odstawić na 2 minuty lub do momentu, aż masa zgęstnieje. Wymieszać z bitą śmietaną. Ułożyć 16 wafli na dnie kwadratowej formy o boku 20 cm; przykryć 1/3 masy budyniowej. Powtórzyć układanie warstw dwukrotnie. Przykryć pozostałymi wafelkami. Przykryć i schłodzić w lodówce przez 4 godziny.
Tuż przed podaniem włóż czekoladę do miski nadającej się do użycia w kuchence mikrofalowej. Rozpuść czekoladę i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji; polej nią wafle. Przechowuj w lodówce.