Kwadraty czekoladowo-orzechowe
Przepis na Czekoladowe kwadraty z orzechami arachidowymi można wykonać w około 20 minut . Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 140 kalorii , 3 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Za 17 centów za porcję przepis ten pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 100 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup mleko skondensowane, półsłodkie chipsy czekoladowe, masło orzechowe i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Sprawdza się dobrze jako niedroga przystawka. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). Podobne przepisy obejmują No Oven Peanut Butter Squares , Reeses Peanut Butter Candy Cake i Almond Butter and Chocolate Squares .
Instrukcje
Nasmaruj patelnię o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal 1 łyżką masła; odstaw. W rondlu na małym ogniu gotuj i mieszaj chipsy i masło orzechowe, aż chipsy się rozpuszczą, a mieszanka będzie gładka.
Rozłóż połowę na przygotowanej blasze i wstaw do lodówki.
Dodaj orzeszki ziemne do pozostałej mieszanki; odstaw.
W rondlu wymieszaj mleko, mieszankę budyniową i pozostałe masło; gotuj i mieszaj, aż mieszanka się zagotuje. Gotuj i mieszaj przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia; dodać aromat klonowy. W misce ubić cukier puder i mieszankę budyniową do uzyskania gładkiej konsystencji. Ostrożnie rozprowadzić na dolnej warstwie. Ostrożnie posmarować odłożoną mieszanką orzechową. Schłodzić przez co najmniej 24 godziny.
Pokroić na kwadraty o wymiarach 1 cala. Przechowywać w lodówce w szczelnych pojemnikach.