Kury pieczone po morrocku z warzywami

Kury pieczone po morrocku z warzywami
Kury pieczone w stylu Morrocan z warzywami to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na $3.9 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 989 kalorii. Jeśli masz pieprz, kminek, akompaniament: kuskus i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczone kury po Marokańsku z warzywami, Pieczone kury kornwalijskie z warzywami, oraz Papryka-pieczone kury i warzywa.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Grubo zmielić kminek z solą w elektrycznym młynku do kawy / przypraw lub zmiażdżyć wałkiem do ciasta. Czosnek mielony, następnie rozgnieść na pastę z mieszaniną soli za pomocą płaskiej strony noża szefa kuchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Szefa KuchniNóż Szefa Kuchni
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
3
Przełożyć pastę do dużej miski i ubić w miodzie, soku z cytryny, oleju, przyprawach i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Umieścić cukinię, rzepa, papryka, dyni i cebuli w naoliwionej dużej patelni do pieczenia, a następnie dodać połowę mieszanki przypraw i wrzucić, aż dobrze pokryte. Pomidory i bulion wymieszać z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka ObuSuszona żurawina Lub Posiekane Suszone Wiśnie Lub Mieszanka Obu
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
RzepaRzepa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
5
Dodaj kury do dużej miski z pozostałą mieszanką przypraw i wrzuć do herbu, a następnie ułóż kury, piersi do góry, nad warzywami na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Przykryć patelnię szczelnie folią i piec w środku piekarnika 1 godzinę. Odkryć i pieczeń, aż kury są rumiane i warzywa są miękkie, 20 do 30 minut więcej. Odtłuszczone tłuszcze z płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Posypać zioła na wierzchu i łyżką trochę gotowania płynu na kury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)680papryka habanerodyni, obrane, zaszczepione, i pokroić w 1 1/2-calowe kawałkidyni, obrane, zaszczepione, i pokroić w 1 1/2-calowe kawałki794papryka habanerocałe pomidory, odsączone i posiekanecałe pomidory, odsączone i posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonasiona kminkunasiona kminku1warzywo (np. szpinak)cayennecayenne1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania2kilogramyKury kornwalijskie, połówki wzdłużKury kornwalijskie, połówki wzdłuż8trochę posiekanej cukiniiAkompaniament: kuskusAkompaniament: kuskus6Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana mieszana świeża pietruszka, kolendra i miętaposiekana mieszana świeża pietruszka, kolendra i mięta4ząbki czosnkuząbki czosnku2warzywo (np. szpinak)cynamon mielonycynamon mielony4warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony2warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwełagodny miódłagodny miód591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, pokrojona wzdłużnie w kliny o grubości 1 calacebula, pokrojona wzdłużnie w kliny o grubości 1 cala2Spód: okruszki z herbatników grahamuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody2czerwona papryka, poćwiartowana i pokrojona na 1,5 calaczerwona papryka, poćwiartowana i pokrojona na 1,5 cala2Spód: okruszki z herbatników graham1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejrzepa (łącznie 1/2 funta), obrana, podzielona na połowę wzdłuż i pocięta poprzecznie na kawałki o grubości 1 calarzepa (łącznie 1/2 funta), obrana, podzielona na połowę wzdłuż i pocięta poprzecznie na kawałki o grubości 1 cala2largescukinia (łącznie 1 1/4 funta), połówka wzdłuż i pokrojona na kawałki 1 1/2 calacukinia (łącznie 1 1/4 funta), połówka wzdłuż i pokrojona na kawałki 1 1/2 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia61
Magazyn