Kury Marokańskie
Marokańskie kury kornwalijskie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 883 kalorie, 60g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Na $3.6 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz pod ręką miód, mielony kardamon, kury kornwalijskie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone kury po Marokańsku z warzywami, Kury Kornwalijskie, oraz Kury Kornwalijskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż plastry pomarańczy w 2 (13 x 9 cali) naczyniach do pieczenia i posyp równomiernie daktylami.
Usunąć i wyrzucić podroby i szyje od kur. Kury opłukać zimną wodą; osuszyć.
Usuń skórę i przyciąć nadmiar tłuszczu. Kury podziel na pół wzdłuż.
Kury połówki, mięsisty bok do góry, na górze daktyli.
Umieścić kolendrę w robocie kuchennym; PULS 4 razy lub aż grubo posiekane.
Dodaj kardamon, kminek, kolendrę i czosnek, i proces, aż drobno posiekane. Pat Cilantro mieszaniny na kury; zorganizować oliwki wokół kur.
Połączyć ocet, wino i miód; dobrze wymieszać trzepaczką do dobrze wymieszanego.
W razie potrzeby wstawić do lodówki na maksymalnie dwa dni.
Powoli zalewaj kury marynatą. Przykryć i marynować w lodówce 2 do 24 godzin, fastrygowanie raz z mieszaniny octu.
Odkryć kury, i piec w 350 przez 1 godzinę i 25 minut lub do soków uruchomić jasne, fastrygowanie od czasu do czasu z mieszaniną octu. Skrzydła osłonowe z folią, w razie potrzeby.