Kury kornwalijskie z granatem i cytryną

Kury kornwalijskie z granatem i cytryną
Kury kornwalijskie z granatem i cytryną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 1534 kalorii, 102g białka, oraz 114g tłuszczu na porcję. Na 5,64 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oliwy z oliwek, mielonej kolendry, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kury Korniszonowe szkliwione z granatu, Kury kornwalijskie z glazurą granat-Melasa, oraz Kury po korniszońsku z melasą z granatu.

Instrukcje

1
Połączyć olej, Skórka z cytryny i 1/2 łyżeczka proszku chile w małej misce. Umieść 2 kury Cornish w każdej z 2 dużych plastikowych torebek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kury KornwalijskieKury Kornwalijskie
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodaj połowę marynaty do każdej torby, uszczelnij torby i natrzyj marynatę na kury. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
3
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Rozłóż orzeszki piniowe na blasze do pieczenia i tosty przez 3 do 4 minut, lub aż orzeszki piniowe są lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
5
Podnieść temperaturę piekarnika do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Wyjąć kury z worków, zeskrobując nadmiar marynaty; zalać marynatą do miski. Kury doprawiamy do środka i na zewnątrz solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Podgrzać 1 łyżkę marynaty na ciężkiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodać 2 kury i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż złoty i chrupiące, o 3 protokół z każdej strony.
9
Przenieś kury na dużą patelnię do pieczenia, pierś do góry. Powtórz z 1 więcej łyżka marynaty i pozostałych kur; odstawić patelnię na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
10
Piecz kury przez około 50 minut lub do momentu, gdy soki będą jasne, gdy uda zostaną Przekłute nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
11
Przenieś kury na talerz i pozostaw na 15 minut.
12
Wlać soki z patelni do miski i odcedzić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Wylać wszystko, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni i ustawić go na umiarkowanie wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Dodać cebulę, czosnek i imbir i gotować tylko do zmięknie, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
15
Dodaj nasiona granatu, sok z cytryny, orzeszki piniowe, kminek, kolendra, cayenne i pozostałe 1/2 łyżeczka proszku chile. Gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, aż ciecz jest prawie odparowany, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
16
Dodać bulion z kurczaka i miód i doprowadzić do wrzenia. Gotować do zmniejszenia do 3/4 szklanki, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
17
Dodaj soki z patelni reserved.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
18
Kury przełożyć na talerze, na wierzch polać sosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn