Kurczaki Pieczone Ziołami
Kurczaki pieczone w ziołach to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 562 kalorie. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i zbierz sól, liście rozmarynu, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Dwa Proste Kurczaki Pieczone Ziołami, Pieczone Kurczaki, oraz Pieczone Kurczaki Z Boczkiem.
Instrukcje
Wymieszać razem olej i 6 kolejnych składników, aż dobrze się wymieszają.
Jeśli to konieczne, usuń podroby i szyję z kurcząt i zarezerwuj do innego użycia. Kurczaki opłukać zimną wodą; osuszyć.
Rozluźnij i podnieś skórę z piersi kurczaka palcami (nie całkowicie odrywaj skóry). Rub 2 Łyżki. mieszanka oliwy z oliwek równomiernie pod skórą każdego kurczaka. Ostrożnie wymień skórę. Pozostałą mieszaninę oliwy z oliwek natrzeć na oba kurczęta, równomiernie pokryć.
Umieścić kurczaki, obok siebie, na lekko nasmarowanym stojaku z drutu na patelni.
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut; przykryć luźno folią aluminiową i piec 45-55 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszą część piersi 16
Odstawić na 15 minut przed krojeniem.
Uwaga: suszone zioła i przyprawy można zastąpić świeżymi. Substytut 1/2 łyżeczki. czosnek w proszku do mielenia, ale użyć tych samych ilości dla innych ziół i przypraw.