Kurczak Zielony Chili z białą fasolą
Przepis Chicken Green Chili z białą fasolą może zaspokoić Amerykański głód w okolicy 45 minut. Jedna porcja zawiera 388 kalorii, 25g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.76 za porcję. Jeśli masz bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, sól, ćwiartki z nóg kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne dla Super Bowl. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Chipotle Biały kurczak Chili z kukurydzą i białą fasolą {bezglutenowy}, Kurczak Chili z białą fasolą i Chipotle, oraz Bezglutenowe Chicken Chili Przepis z białą fasolą, słodkie ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój chiles na pół; Odrzuć nasiona i membrany.
Połówki, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 5 minut lub do poczernienia.
Umieść w wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnij.
Odstawić na 15 minut. Obrać chiles; wyrzucić Skórki. Chop chiles.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć kurczaka z patelni.
Dodaj cebulę i czosnek, i smażyć 6 minut lub aż rumiane, często mieszając. Powrót kurczaka na patelnię.
Dodaj bulion, 1 1/2 szklanki wody i kminek; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować 20 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Kurczaka wyjąć; lekko ostudzić.
Usunąć kurczaka z kości; pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa. Odrzuć kości.
Dodać kurczaka na patelnię; wymieszać posiekane chili i fasoli.
Połączyć 1/2 szklanki wody i mąki, mieszając trzepaczką. Wymieszać z kurczakiem. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować 15 minut. Wymieszać z solą. Łyżka o 1 1/2 szklanki zupy do każdego z 6 misek; top każdej porcji z 1 1/2 łyżeczki śmietany.
Podawać z plastrami limonki.