Kurczak z Rieslingiem
Kurczak z Rieslingiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 1133 kalorii, 76g białka, oraz 81 g tłuszczu. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jeśli masz kurczaka, śmietanę, riesling i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak W Riesling, Kurczak w Riesling, oraz Kurczak Riesling dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni.
Dodać kurczaka, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane, o 4 protokół na stronę.
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj koniak i ostrożnie zapal go długim zapałką. Gdy płomienie ustąpią, dodać Riesling, przykryć i dusić na małym ogniu, aż piersi z kurczaka są po prostu ugotowane, o 25 protokół.
Przełożyć piersi na duży talerz i przykryć folią. Przykryć i dusić nogi aż gotowane przez, o 10 minut dłużej.
Tymczasem na średniej patelni roztopić 2 łyżki masła.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu, aż płyn odparuje, około 7 minut. Zwiększyć ogień do umiarkowanego i gotować, mieszając, aż rumiane, o 3 protokół.
W misce wymieszaj mąkę i pozostałą 1 łyżkę masła. Wymieszać krem na dużej patelni; doprowadzić do duszenia. Stopniowo ubijać pastę mączną do płynu do gotowania i gotować na wolnym ogniu, ubijając, aż nie pozostanie mączny smak, 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Powrót kurczaka na patelnię, dodać grzyby i krótko podgrzać.