Kurczak z pieczarkami, Prosciutto i sosem śmietanowym
Kurczak z pieczarkami, Prosciutto i sosem śmietanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 396 kalorii, 21g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać masło, czosnek, grzyby, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 212 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Prosciutto & Fontina kurczak w sosie cytrynowo-grzybowym, Tetrazzini z kurczaka (makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym), oraz Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowo-winnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Skropić masło do naczynia żaroodpornego. Kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem i 1 łyżką czosnku. Udka kurczaka owinąć w prosciutto i umieścić w naczyniu zapiekanki.
Posypać pieczarki i pozostały czosnek na wierzchu kurczaka.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż soki wyjdą jasne, około 1 godziny.
Wyjąć kurczaka na talerz i przykryć folią aluminiową, aby się ogrzać.
Wlać kapie z zapiekanki do patelni ustawionej na średnim ogniu.
Ubij w winie i śmietanie, i gotować, aż do rozgrzania, o 5 do 7 protokół.
Polać kurczakiem i podawać.