Kurczak z parmezanem w sosie balsamicznym
Kurczak z parmezanem w sosie maślanym balsamicznym to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 984 kalorie, 68g białka, oraz 73g tłuszczu. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka octu balsamicznego, oliwy z oliwek, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Parmezan-Panko chrupiący Kurczak z sosem maślanym cytrynowym, Stek z masłem Parmezanowym, glazurą balsamiczną i rukolą, oraz Stek Z Masłem Parmezanowym, Glazurą Balsamiczną I Rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wrzucić kawałki kurczaka z oliwą z oliwek, parmezanem, oregano i czosnkiem. Ułóż kawałki kurczaka, skórkę do góry, na dużej blasze do pieczenia i doprawić solą i pieprzem.
Piec przez około 45 protokół, lub do lekko rumiane i po prostu gotowane przez.
Tymczasem, w małym rondlu, połączyć bulion z kurczaka i octu i gotować na dużym ogniu, aż zredukowane do 1/3 szklanki, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia i ubić w maśle, 1 łyżka na raz, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem.
Kurczaka przełożyć na talerze, na wierzch polać sosem i podawać.