Kurczak z letnimi warzywami
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis ma 91 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 27 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory koktajlowe, tymianek, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Herbed Kurczak Z Letnimi Warzywami, Grillowany Kurczak Z Pikantnymi Letnimi Warzywami, oraz Grillowany kurczak z pikantnymi letnimi warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść piersi kurczaka między 2 kawałkami woskowanego papieru i funt do nawet 1/2-cala grubości młotkiem do mięsa (lub użyć wałka do ciasta). Przyciąć nadmiar tłuszczu lub poszarpane krawędzie. Doprawić obie strony solą i pieprzem.
Roztopić masło z olejem na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy piana ustępuje, gotować kurczaka, aż rumiane i gotowane przez, ale jeszcze lekko sprężyste w dotyku, 3 do 4 minut z każdej strony.
Przełożyć na talerz i przykryć luźno folią.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki. tłuszcz z patelni.
Dodaj bulion, zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować, mieszając, aby podnieść wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni, aż lekko zmniejszona, o 2 protokół.
Dodać cukinię i Kabaczek; posypać solą i pieprzem. Gotować, często mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół. Wymieszać z pomidorami i tymiankiem. Gotować tylko do pomidorów są rozgrzane przez, O 2 protokół. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Za pomocą ostrego noża pokrój kurczaka w grube plasterki po przekątnej.
Podawać na ciepło z łyżką warzyw na boku.