Kurczak z kremem orzechowym i pieczarkami
Need a dairy free main course? Kurczak z kremem orzechowym i pieczarkami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 371 kalorii, 31g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i zbierz sól, połówki piersi kurczaka, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tetrazzini z kurczaka (makaron z kurczakiem i pieczarkami w sosie śmietanowym), Krem z kurczaka boczek z pieczarkami, oraz Kurczak smażony z pieczarkami i śmietaną.
Instrukcje
Umieścić pekan w robocie kuchennym; proces do gładkiej (około 1 minuty), skrobanie boki miski raz. Z procesora NA, dodać wodę i 3/4 łyżeczka soli; proces do gładkiej, skrobanie boki miski raz.
Kurczaka posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka; podsmażyć 3 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj szalotki i grzyby na patelni; smażyć 3 minuty lub aż grzyby będą miękkie. Wymieszać krem z orzechów pekan; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 1/2 protokół.
Umieść 2/3 szklanki makaronu na każdym z 6 talerzy. Top każdej porcji z 1 pół piersi kurczaka i 1/3 szklanki sosu.
W razie potrzeby udekorować natką pietruszki.