Kurczak z estragonem i białym winem
Kurczak z estragonem i białym winem wymaga ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na 6,1 USD za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1408 kalorii, 101g białka, oraz 98 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz kurczaka, masło, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Kurczak w sosie śmietanowym z białego wina, Domestic Diva ' s Pan pieczony Grouper z białym winem i estragonem, oraz Kurczak z czerwonym winem i estragonem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla kurczaka: w holenderskim piekarniku lub dużym rondlu podgrzej olej na dużym ogniu. Kurczaka doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a mąkę obsypujemy mąką. Gotować kurczaka, obracając od czasu do czasu, aż brązowy ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Wyjąć kurczaka i odstawić.
Podgrzać tę samą patelnię używaną do kurczaka na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Gotować, często mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół. Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Dodaj wino i zeskrobać brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni z drewnianą łyżką. Powrót kawałki kurczaka na patelnię.
Dodać 3 szklanki bulionu z kurczaka i 1/2 szklanki estragonu i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć patelnię i gotować, obracając kawałki kurczaka co 10 minut, aż gotowane przez, o 30 minut w sumie na piersi i skrzydełka i 40 minut w sumie na nogi i uda.
Kurczaka przełożyć na półmisek i luźno przykryć folią, kończąc SOS.
Aby zakończyć sos: w małej misce, wymieszać pozostałe 1/3 szklanki bulionu z kurczaka i mąki.
Mieszankę mąki ubić do sosu, aż będzie gładka. Doprowadzić sos na wolnym ogniu i gotować, odkryte, aż zgęstnieje, o 8 do 10 protokół. Wymieszać z masłem i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
SOS podawać na kurczaka i udekorować pozostałymi 2 łyżkami estragonu.