Kurczak Z Estragonem
Kurczak estragonowy to bezglutenowe przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 2G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 136 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz tłuste szalotki, pierś z kurczaka, wermut i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 28 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Estragon! Sos sałatkowy miodowo-estragonowy, Kurczak Z Estragonem, oraz Kurczak Z Estragonem.
Instrukcje
Rozgrzej olej czosnkowy na patelni lub w holenderskim piekarniku, który ma pokrywkę i w którym piersi kurczaka będą pasować dość ciasno.
Dodać szalotki, wymieszać, następnie posypać liofilizowanym estragonem, ponownie wymieszać i gotować w oleju czosnkowym przez minutę, mieszając trochę więcej podczas gotowania.
Umieścić filety z kurczaka na patelni, zakrzywione stronie w dół, i gotować przez 5 minut, oglądając szalotki nie pali. Jeśli wyglądają, jakby zaczynały, zeskrobuj je z patelni i pozwól im usiąść na kawałkach kurczaka.
Obróć piersi i dodaj wermut (lub białe wino).
Niech wermut bubble się, a następnie dodać sól.
Nałóż pokrywkę, zmniejsz temperaturę i pozostaw na wolnym ogniu przez 10 minut. Sprawdź, czy kurczak jest ugotowany, wykonując mały pokrój w najgrubszą część i upewniając się, że soki są czyste - jeśli nie, Duś na wolnym ogniu przez kilka minut dłużej i sprawdź ponownie.
Piersi kurczaka wyjąć na rozgrzane talerze. Pozostałą ciecz doprowadzić do wrzenia, dodać śmietanę i dobrze wymieszać, następnie posypać świeżym estragonem, ponownie wymieszać i dobrze zmielić biały pieprz.
Wlać sos na piersi kurczaka, i dać ostateczne rozsypanie estragonu do podania.