Kurczak z brzoskwiniami, orzechami włoskimi i bazylią

Need a danie główne bezglutenowe? Kurczak z rożna z brzoskwiniami, orzechami włoskimi i bazylią może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 62g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 755 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.75 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka liści bazylii, glazurowane orzechy włoskie, ser feta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać orzechy włoskie można śledzić to danie główne z Ciasto pistacjowe z orzechami włoskimi jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak z brzoskwiniami, orzechami włoskimi i bazylią, Smażony kurczak z bazylią i orzechami włoskimi, oraz Wiosenna mieszanka z brzoskwiniami, orzechami włoskimi i fetą.
Instrukcje
W średniej misce, ubij razem olej, dżem, Cayenne, ocet i sól.
Dodać plastry brzoskwini i delikatnie wrzucić do płaszcza z dressingiem.
Ułóż kurczaka na dużym talerzu. Równomiernie łyżka brzoskwiń i dressing na kurczaka.
Posypać bazylią, fetą i orzechami włoskimi.
* Poszukaj glazurowanych orzechów włoskich w sekcji orzechów lub produktów w supermarkecie.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Kurczak z rożna można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest La Crema Russian River Chardonnay. Ma 4.1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.