Kurczak z boczkiem, pomidorem i tymiankiem

Kurczak z boczkiem, pomidorem i tymiankiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z boczkiem, pomidorem i tymiankiem. Jedna porcja tego dania zawiera około 37g białka, 12g tłuszczu i w sumie 274 kalorii. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny, i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,82 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś pierś z kurczaka, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać boczek, możesz podążać za tym daniem głównym z Blueberry Buckle jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy obejmują Flan z pomidorkami koktajlowymi, tymiankiem i boczkiem, Kurczak Z Kością Z Boczkiem I Tymiankiem, oraz Kurczak smażony na patelni z boczkiem i sosem tymiankowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Aby ugotować bekon, połóż plastry na blasze i piecz w rozgrzanym piekarniku 400 stopni F przez około 10 minut, aż do połowy ugotowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Usuń i zarezerwuj.
4
Pracując na blasze, posmaruj pierś kurczaka oliwą z oliwek i mielonym czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Margherita® CapicolaMargherita® Capicola
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Posyp lekko solą i pieprzem. Następnie zawiń 2 kawałki ugotowanych pasków bekonu na krzyż wokół każdego kawałka kurczaka, tworząc wzór" x " pośrodku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
6
Posyp pokrojoną w kostkę cebulą i umieść gruby plasterek pomidora Roma i kilka gałązek świeżego tymianku na środku każdej piersi, schowany za boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Pomidor RomaPomidor Roma
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Ułóż kurczaka trochę od siebie na blasze i piecz, aż kurczak będzie całkowicie ugotowany i osiągnie temperaturę wewnętrzną 165 stopni F, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn