Kurczak wyspowy z salsą owocową

Kurczak wyspowy z salsą owocową
Przepis na kurczaka wyspowego z salsą owocową można przygotować w około 3 godziny i 45 minut . Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 255 kalorii , 25 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 2,1 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów kuchni meksykańskiej. Jeśli masz pod ręką rum, kolendrę, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 50% . Podobne przepisy obejmują kurczaka wyspowego z salsą owocową , kurczaka wyspowego Mojito i ryżem z salsą tropikalną oraz salsę owocową (salsan owocowy w pojedynczych filiżankach) .

Instrukcje

1
W misce wymieszaj ananasa i sok z 1 puszki, mango, paprykę, kolendrę, sok i miazgę z limonki, sok pomarańczowy, rum i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstaw na godzinę przed dodaniem kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3
Odcedź sok z salsy i użyj go do marynaty. Odłóż wystarczającą ilość salsy bez soku, aby użyć jej do posypania kurczaka. Marynuj połówki piersi kurczaka w misce z pozostałą salsą i mieszanką soku przez 2 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Piersi KurczakaPołówki Piersi Kurczaka
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wyrzucić salsę użytą do marynowania i piec kurczaka przez 30 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty. Na wierzch z zarezerwowaną salsą do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można łączyć z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Goldeneye Gowan Creek Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 80 dolarów.
Winnica Goldeneye Gowan Creek Pinot Noir
Winnica Goldeneye Gowan Creek Pinot Noir
Wino to, wykonane w stylu preferowanym przez naszego założyciela, Dana Duckhorna, emanuje bogactwem, głębią, ciemnymi owocami i strukturą. Na podniebieniu jest głębokie i bujne, z warstwami dzikich jeżyn i ciasta śliwkowego wsparte smugą kwasowości, która dodaje wyrazistości smakom, jednocześnie nadając winu trwały finisz z nutami lawendy, groszy królewskich i przypraw azjatyckich.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn