Kurczak wyspowy z salsą owocową
Przepis na kurczaka wyspowego z salsą owocową można przygotować w około 3 godziny i 45 minut . Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 255 kalorii , 25 g białka i 3 g tłuszczu na porcję. Za 2,1 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 8 osób. Ten przepis z Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów kuchni meksykańskiej. Jeśli masz pod ręką rum, kolendrę, sok pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 50% . Podobne przepisy obejmują kurczaka wyspowego z salsą owocową , kurczaka wyspowego Mojito i ryżem z salsą tropikalną oraz salsę owocową (salsan owocowy w pojedynczych filiżankach) .
Instrukcje
W misce wymieszaj ananasa i sok z 1 puszki, mango, paprykę, kolendrę, sok i miazgę z limonki, sok pomarańczowy, rum i czosnek.
Odstaw na godzinę przed dodaniem kurczaka.
Odcedź sok z salsy i użyj go do marynaty. Odłóż wystarczającą ilość salsy bez soku, aby użyć jej do posypania kurczaka. Marynuj połówki piersi kurczaka w misce z pozostałą salsą i mieszanką soku przez 2 do 6 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Wyrzucić salsę użytą do marynowania i piec kurczaka przez 30 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty. Na wierzch z zarezerwowaną salsą do podania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można łączyć z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Goldeneye Gowan Creek Vineyard Pinot Noir. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 80 dolarów.
![Winnica Goldeneye Gowan Creek Pinot Noir]()
Winnica Goldeneye Gowan Creek Pinot Noir
Wino to, wykonane w stylu preferowanym przez naszego założyciela, Dana Duckhorna, emanuje bogactwem, głębią, ciemnymi owocami i strukturą. Na podniebieniu jest głębokie i bujne, z warstwami dzikich jeżyn i ciasta śliwkowego wsparte smugą kwasowości, która dodaje wyrazistości smakom, jednocześnie nadając winu trwały finisz z nutami lawendy, groszy królewskich i przypraw azjatyckich.