Kurczak w Sosie Śmietanowym
Kurczak w sosie śmietanowym może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji sosów. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,68 USD za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, pierwotny, pełny 30 i ketogenny przepis zawiera 368 kalorii, 27 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. 15 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką cebulę, pieprz cayenne, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał dobry wynik łyżeczkowy wynoszący 56%. Podobne przepisy obejmują tetrazzini z kurczakiem (makaron z kurczakiem i grzybami w sosie śmietanowym), kurczaka w sosie śmietanowym i kurczaka z sosem śmietanowym estragonowym.
Instrukcje
Połącz kurczaka (piersią do góry), bulion z kurczaka, wodę, meksykańską piankę, pomidory, czerwoną paprykę, papryczki jalapeno, cebulę, czosnek, oregano, liść laurowy, pieprz cayenne, sól i pieprz w dużym garnku, upewniając się, że wszystkie składniki są zanurzony w cieczy. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień do małego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Obróć kurczaka za pomocą szczypiec. Przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu, aż kurczak będzie ugotowany, około 30 minut. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony w najgrubszej części uda, w pobliżu kości, powinien wskazywać 165 stopni F (74 stopnie C).
Wyjmij kurczaka z mieszanki i odłóż na bok.
Zwiększ ogień do maksymalnego i zagotuj mieszaninę, usuwając tłuszcz, który wypłynie na powierzchnię, od 5 do 10 minut.
Pokrój kurczaka na kawałki wielkości porcji i włóż z powrotem do garnka; dodaj posiekaną kolendrę i gotuj, aż kurczak się rozgrzeje, około 5 minut.