Kurczak w sosie z czerwonego wina z warzywami korzeniowymi i zwiędłą zielenią
Kurczak w sosie z czerwonego wina z warzywami korzeniowymi i zwiędłymi zieleniami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 825 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 5,12 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz gałązki tymianku, ząbki czosnku, ziarna pieprzu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Czerwone wino Brasato z glazurowanymi warzywami korzeniowymi, Czerwone Wino Duszone Paski Beefless I Warzywa Korzeniowe, oraz Kaczka z sosem gruszkowym i zielenią zwiędłą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz 3 łyżki oleju i następne 7 składników w dużej misce. Przykryć; przechowywać w lodówce przez noc, od czasu do czasu mieszając. Używając szczypiec, usuń kurczaka z marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Cały Kurczak
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Kurczaka ułożyć na papierowych ręcznikach i osuszyć; posypać solą. Marynata rezerwowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Cały Kurczak
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
3
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodać piersi z kurczaka, skórą w dół, i gotować, aż brązowy, o 3 protokół na stronę; przenieść na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
5
Dodać uda do tego samego garnka, strona skóry w dół; gotować, aż pierwsza strona jest brązowy, o 3 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Posypać mąką. Odwrócić i gotować, aż druga strona jest brązowy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
7
Dodaj zarezerwowaną marynatę, 1 szklanka bulionu z kurczaka i bulionu wołowego; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż uda kurczaka będą prawie miękkie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z Kurczaka
Rosół Z Kurczaka
Bulion Wołowy
Marynata
8
Dodać piersi z kurczaka. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż cały kurczak będzie miękki i gotowane przez, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kurczaka
Cały Kurczak
9
Przenieść kurczaka na dużą patelnię. Gotować sos w garnku, aż wystarczająco gruby, aby płaszcz łyżkę, o 15 protokół. SOS doprawić solą i pieprzem; SOS przecedzić na kurczaka. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kurczak lekko chłodny. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone. Przed podaniem rozprowadzić na małym ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cały Kurczak
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Garnek
10
Roztopić masło w ciężkiej średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Dodaj marchew i pasternak i smażyć 3 minuty, podrzucając do Płaszcz z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak
Marchew
Masło
12
Dodać pozostałe 1/3 szklanki wywaru z kurczaka; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą po prostu miękkie, o 10 protokół. Odsłaniać; dusić, aż soki zgęstnieją do glazury, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Warzywa
Glazura
13
Kopiec zwiędły zieleni w środku 4 płyty. Na wierzchu 1 udo z kurczaka, 1 pierś z kurczaka i sosem z czerwonego wina, następnie marchew i pasternak i podawać.