Kurczak w sosie paprykowym
Kurczak z grubym sosem pieprzowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $5.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 536 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, śmietanę, limonkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Jagnięcina i Orzo faszerowane papryką z grubym sosem pomidorowym, Jagnięcina i Orzo faszerowane papryką z grubym sosem pomidorowym, oraz Linguine z kurczaka w sosie pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść rozmrożony pieprz stir-fry i chipotle chiles w blenderze lub robocie kuchennym, i puls 10 razy lub aż grubo posiekane.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Umieść połówki piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; Funt do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 5 minut lub aż rumiane. Włączyć kurczaka; dodać mieszankę pieprzu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodać sok z limonki, olej i sól; gotować 5 minut, stale mieszając.
Łyżka 1/4 szklanki sosu pieprzowego na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z jednej połowy piersi kurczaka.
Posypać każdy z 1 łyżką kolendry, a top z 1 łyżką obniżonej tłuszczu śmietany.
Podawać z ćwiartkami limonkowymi.