Kurczak w sosie orzechowym
Kurczak w sosie orzechowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1011 kalorii, 44g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz masło orzechowe, połówki piersi kurczaka, kiwi, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać kiwi można śledzić to danie główne z Kiwi i Midori Slushy jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Spróbuj Kaboby z kurczaka w sosie orzechowym, Grillowany kurczak Kabobs z tajskim sosem orzechowym, oraz Tempeh Kabobs z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze umieścić sok z limonki, masło orzechowe, skórkę z limonki, mieszankę przypraw i ziół oraz imbir. Puree do wymieszania.
Kurczaka ułożyć w marynacie limonkowo-orzechowej. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 15 minut, ale nie więcej niż 2 godziny.
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Spryskaj patelnię brojlerów z nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Kurczak odsączyć; zapas marynaty. Wątek kawałki kurczaka na cztery 6-calowe szaszłyki, pozostawiając przestrzeń między każdym.*
Umieścić na stojaku w patelni brojlerów. Kurczak Broil z góry 3 do 4 cali od ciepła 4 do 5 minut. Obróć i posmaruj pozostałą marynatę kurczakiem. Broil 3 do 4 minut dłużej lub do momentu, gdy sok z kurczaka będzie czysty.
Umieścić kiwi i ananas na łóżku ryżu; top z szaszłyki kurczaka.
1 łyżkę soku ananasowego skropić kurczakiem i ryżem.