Kurczak w sosie Oct
Kurczak w sosie Oct jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 80g białka, 79 g tłuszczu, oraz w sumie 1068 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, ocet ryżowy, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pan Pieczony kurczak z sosem Oct, Kurczak w sosie czosnkowo-octowym, oraz Kurczak w sosie z octu Sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej, głębokiej patelni roztopić 2 łyżki masła w oliwie z oliwek.
Dodać czosnek. Doprawić kurczaka solą i pieprzem i dodać do patelni. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane na całym, o 8 protokół.
Dodać ocet i pomidory i doprowadzić do duszenia. Przykryć i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, o 15 protokół.
Przełożyć kurczaka na półmisek i ogrzać.
Gotować sos na umiarkowanie dużym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 4 protokół.
Obierz ząbki czosnku i zmiażdż je w sosie.
Pozostałe 2 łyżki masła ubić i wymieszać z natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Polać kurczaka sosem i podawać.