Kurczak w sosie limonkowym
Kurczak z sosem limonkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pieprz, brązowy cukier, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak w sosie limonkowym, Kurczak w sosie kokosowo-limonkowym orzechowym, oraz Piersi z kurczaka w sosie imbirowo-limonkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między arkuszami 2 folii o dużej wytrzymałości; Funt do grubości 1 / 4 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Kurczaka posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Dodać bulion z kurczaka, cukier, 2 łyżki soku i musztardy na patelni; gotować na średnim ogniu, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Połączyć wodę i skrobię kukurydzianą w małej misce.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do patelni; dobrze wymieszać trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 1 minutę lub aż sos lekko zgęstnieje.
W pozostałej 1 łyżce soku z limonki i masła ubić, mieszając do rozpuszczenia masła. Powrót kurczaka na patelnię; dusić 2 minuty lub aż kurczak jest dokładnie ogrzany.