Kurczak w sosie grzybowym" śmietankowym"
Kurczak z grzybowym sosem "śmietankowym" może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,07 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 28g białka, oraz 23G tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 531 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać maranta, cebula, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kurczak w sosie pieczarkowym, Piersi z kurczaka w sosie pieczarkowym, oraz Kurczak śmietankowy w sosie pieczarkowym.
Instrukcje
Podgrzać dwie duże patelnie na średnim ogniu.
Dodać wystarczającą ilość oliwy do każdej patelni, aby pokryć dno (od 1 do 1 ½ łyżki stołowej).Pierś kurczaka obficie doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do jednej patelni i gotować przez około 5 protokół z jednej strony. Włączyć ogień w dół do średniej, Odwróć piersi kurczaka nad i gotować z drugiej strony, aż rumiane na zewnątrz i gotowane przez około 3-4 protokół.
Wyjąć na talerz, aby odpocząć kilka minut podczas kończenia sauce.In drugą patelnię dodać posiekaną cebulę. Włącz ogień do średniej niskiej i gotować, aż cebula są miękkie i zaczynają karmelizować, o 5 protokół.
Dodać posiekany czosnek i gotować przez 30 sekund.
Dodać grzyby i gotować przez około 5 protokół, aż rumiane. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Podkręcić ogień do średniej wysokości i dodać ½ szklanki bulionu z kurczaka. Gotować przez około 1 minutę, aż rosół z kurczaka zmniejszy się o połowę.
Dodać mleko kokosowe i podgrzać przez około 2 protokół.
Dodać posiekany estragon i tymianek. Smak do przypraw i dodać więcej soli i pieprzu w razie potrzeby.Zrobić zawiesinę, mieszając pozostałe 2 łyżki bulionu z kurczaka z marantą lub skrobią kukurydzianą.
Dodać do sosu i gotować przez około 30 sekund, aż sos zgęstnieje.Pokroić piersi kurczaka po przekątnej w około 1 cala plastry i umieścić na półmisku. Łyżka sosu na piersi kurczaka.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi ziołami.