Kurczak w sosie cytrynowo-kaparowym II
Kurczak w sosie cytrynowo-kaparowym II jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 130 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką pieprz, pietruszkę, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak w sosie cytrynowo-kaparowym, Kurczak w sosie cytrynowo-kaparowym, oraz Kurczak w sosie cytrynowo-kaparowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu równomiernie kurczaka.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 6 minut z każdej strony lub aż kurczak jest gotowy.
Wyjąć z patelni. Odstawić; ogrzać.
Dodaj 1/8 sól łyżeczka, 1/8 pieprz łyżeczka, wermut, sok z cytryny, i kapary na patelni, skrobanie patelni poluzować rumiane bitów. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 2 protokół). Natkę pietruszki wymieszać. Łyżka sosu nad kurczakiem.