Kurczak w sosie Chrzanowo-Chervilowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kurczaka w sosie chrzanowym i Chervil. Na 4,38 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 815 kalorii, 41g białka, oraz 45 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mąkę, trybula, gruba sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Podsmażony kurczak i cukinia z sosem Pietruszkowo-Chervil Pan, Pieczony Halibut z sosem z Trybuli, oraz Grillowany Kurczak W Sosie Z Czerwonego Chrzanu.
Instrukcje
Włożyć kurczaka do dużej zapiekanki z cebulą, marchewką, liśćmi laurowymi, pieprzem i solą.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć kurczaka, a następnie doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, lub aż mięso będzie białe. Ostrożnie podnieś kurczaka z bulionu i pozostaw do ostygnięcia. Odcedzić bulion i zapisać 2 1/2 szklanki do sosu.
Zrobić sos. Roztopić masło na dużej patelni.
Dodać pokrojone karczochy i koper włoski i gotować przez 2 protokół.
Posyp warzywa mąką i mieszaj, aż mąka i masło się połączą.
Wlać połowę zarezerwowanego bulionu z kurczaka i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodać pozostały rosół z kurczaka i chrzan i doprowadzić do wrzenia.
Dodać śmietanę, sól i pieprz i przywrócić sos do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu.
Usuń skórę i kości z kurczaka. Rozbij mięso na średniej wielkości kawałki. Wymieszać kurczaka i trybula w sosie i niech gotować na wolnym ogniu przez kilka minut, lub aż kurczak jest ogrzewany przez. Doprawić solą i pieprzem, podawać z gotowanymi ziemniakami.
Ze skandynawskiej książki kucharskiej Triny Hahnemann. Copyright © 2008 by Trina Hahnemann; photography © 2008 by Lars Ranek. Wydanie to ukazało się w 2009 roku nakładem Andrews McMeel Publishing, LLC.