Kurczak w sosie borowikowym
Kurczak w sosie borowikowym to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka borowików, wermut, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Spróbuj SOS Borowikowy, Tortellini z sosem borowikowym, oraz Tortellini Z Sosem Borowikowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzyby i wrzącą wodę połączyć w misce; przykryć i odstawić 20 minut.
Grzyby odsączyć, rezerwując 1/3 szklanki płynu. Grzyby opłukać i posiekać. Do miski przecedzić zarezerwowany płyn grzybowy, dodać pokrojone grzyby, bulion i kolejne 3 składniki, dobrze mieszając. Odstawić.
Umieść każdą połowę piersi kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego. Spłaszczyć do grubości 1/4 cala, za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta. Kurczak w bułce tartej.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Dodaj wermut i gotuj 1 minutę.
Dodać mieszankę grzybową; zmniejszyć ogień do średniej i gotować przez 10 minut lub aż kurczak zostanie wykonany.
Uwaga: suszone borowiki są dostępne w dużych supermarketach. Można zastąpić suszone grzyby shiitake; usunąć łodygi po namoczeniu.