Kurczak Teriyaki
Kurczak Teriyaki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, kurczaka, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier granulowany, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciastka Truskawkowo-Lawendowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to niedrogi przepis dla fanów japońskiej kuchni. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 28%. Spróbuj Skrzydełka kurczaka Teriyaki ze świeżym sosem Teriyaki, Kurczak Teriyaki (Tori No Teriyaki), oraz Krewetki Teriyaki i jak zrobić własny sos teriyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połówki kurczaka opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Umieść kurczaka pokroić bok w dół w naczyniu do pieczenia 9x13 cali.
W średniej misce wymieszać cukier, sos sojowy, starty imbir i czosnek.
Dobrze wymieszać i wlać mieszaninę na kurczaka. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Kurczaka piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę, często fastrygując. Test na doneness, upewniając się, że nie ma różowy lewo w mięsie.
Niech ostygnie lekko, a następnie pokroić na mniejsze kawałki, aby służyć.