Kurczak tamales z sosem Adobo

Kurczak tamales z sosem Adobo
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 60 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 78 kalorii. 1185 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście oregano, pierś z kurczaka, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kurczak tamales z sosem Ranchero, Kurczak i wegetariańskie Tamales z sosem Red Mole, oraz Kurczak tamales z sosem Tomatillo-Cilantro dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pociągnij 1/4-calowe sznurki z zarezerwowanych łusek, aby owinąć tamales lub użyć sznurka; odstaw na bok. Przykryć łuski kukurydzy (w tym ciągnięte sznurki) ciepłą wodą i odstawić do giętkości, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
TamalesTamales
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
2
Tymczasem w dużej misce połącz wszystkie składniki ciasta tamale, zaczynając od 6 szklanek bulionu. Ubić mikserem elektrycznym, aż dobrze się połączą, dodając bulion z kurczaka w razie potrzeby, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
TamalesTamales
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W blenderze umieścić wszystkie składniki nadzienia z wyjątkiem oleju i kurczaka. Przykryć; zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W rondlu 3-quart rozgrzać olej na średnim ogniu. Wymieszać w mieszaninie pomidorowej. Gotować około 10 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż gorące. Wymieszać kurczaka; gotować na średnim ogniu około 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
SOS odcedzić z nadzienia; rezerwy służyć nad tamales, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
6
Osuszyć łuski kukurydzy; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
7
Umieść 3 poziom łyżki stołowe ciasta na każdej łusce kukurydzy; lekko rozłożyć, tworząc Wcięcie w środku z tyłu łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
8
Umieścić około 1 łyżkę nadzienia na środku ciasta i złożyć ciasto wokół nadzienia. Jeśli łuski są zbyt małe, nakładają się na dwie łuski kukurydzy. Fold dno 1/3 łuski kukurydzy na wypełnienie; fold boki w kierunku środka. Krawat Topy ze sznurkami łuski kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
9
W dwóch 5-kwartowych magazynach lub piecach Holenderskich umieść okrągłe regały chłodzące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Wlać wrzącą wodę prawie do górnej części stojaka. (Woda nie powinna dotykać tamales.)
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
11
Umieść tamales na stojaku. Stand tamales wewnątrz garnków, opierając się o boki dookoła. Pokrycie; zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować delikatnie około 60 minut lub aż ciasto Tamale stanie się jędrne.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
W razie potrzeby dodaj wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
13
Odstawić odkryte 20 minut.
14
Ostrożnie rozłóż każdą tamale, usuwając Sznurek i otwierając łuskę. Łyżka reserved sos nad każdym tamale, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje60
Ocena Zdrowia0
Magazyn