Kurczak Spedini

Kurczak Spedini
Przepis na kurczaka Spedini można zrobić w około 1 godzinę i 30 minut. Za $3.14 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja zawiera 804 kalorii, 45g białka, oraz 55g tłuszczu. Mieszanka mąki, cebuli, parmezanu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 56%, to danie jest dobre. Spróbuj Spedini wieprzowe z pieczarkami i Bruschettą, I ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem, oraz I ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Dla kurczaka i farszu: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W rondelku podgrzej 1 łyżkę oleju na średnim ogniu przez 2 minuty. Następnie dodaj pomidory i cebulę i wymieszaj. Gotuj tę mieszaninę, aż zmięknie, 4 do 5 minut. Dopraw solą i pieprzem i zakończ mieloną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Zdjąć z ognia, wymieszać i ostudzić.
4
Spuść nadmiar płynu.
5
Pokrój kieszeń w każdej piersi od górnej części obok bębna trzy czwarte do piersi w kierunku czubka. Napełnij każdą kieszeń około 2 łyżkami farszu i poklep płasko, aby zapewnić równomierne gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
6
Rozgrzej nadającą się do piekarnika patelnię nieprzywierającą na średnim ogniu z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Posyp piersi solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
8
Dodaj piersi do patelni, najpierw po stronie skóry i pozostaw do obsmażenia, aż skóra się zrumieni, 2 do 3 minut. Odwróć i gotuj z drugiej strony przez 2 minuty, a następnie wstaw do piekarnika i zakończ na 8 do 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Odstaw kurczaka do poszycia; trzymaj olej na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Ponownie umieść rozgrzaną patelnię z kurczakiem na średnim ogniu i dodaj cebulę. Gotuj, mieszając, aż zmięknie, 3 do 4 minut. Na koniec zmniejsz ogień do małego, dodaj sos pomidorowy i mieszaj do ogrzania przez 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodaj makaron, wymieszaj i podgrzej. Sosowanie makaronu powinno zająć od 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
3
Dodaj parmezan i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
4
Makaron porcjować na poszczególne talerze i na wierzch z nadziewaną piersią. Posyp kremem Parmezanowym i skrop oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
5
Udekoruj natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
6
W rondelku na średnim ogniu dodaj masło i gotuj, aż się rozpuści. Zmniejsz ogień do średniego, dodaj mąkę i gotuj, mieszając, aby uzyskać zasmażkę; gotuj, aż zasmażka uzyska blady blond kolor. Zmniejsz ogień do małego, dodaj mleko i gotuj, mieszając, aż zgęstnieje. Na koniec dodawaj ser do mieszanki mlecznej po jednej filiżance na raz, mieszając, aż cały ser zostanie dodany i dobrze wymieszany. Posmakuj i dopraw solą i pieprzem, a następnie zdejmij z ognia. Kontynuuj mieszanie, aby zapewnić konsystencję i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn